Uniek in paardenvoeding van topkwaliteit

Marstall Fokkerijmuesli Nu nieuw verbeterde receptuur!

27-10-2012 20:57

De ideale samenstelling voor fokmerries en dekhengsten. Op basis van licht verteerbare, hydrothermisch ontsloten granen, met een uitgebalanceerd gehalte aan mineralen, sporenelementen en een hoog gehalte aan het essentiële aminozuur lysine.

Bijzonderheden Marstall Fokkerijmuesli;
  • Optimaal gehalte aan essentiële aminozuren. Belangrijke bouwstoffen voor de foetale groei, voor veulenmelkeiwit en spermaproductie     bij           dekhengsten.
  • Het hoge kopergehalte zorgt voor een optimaal depot in de lever van de foetus.
  • Organisch selenium verhoogt het gehalte van selenium in de merriemelk.
  • Voor fokmerries vanaf de 8e maand dracht en dekhengsten in het dekseizoen.
  • Voor fokmerries gedurende 10 weken rond het dekmoment (extra Bèta-caroteen).

 

Voor dragende en lacterende merries bevat Marstall Fokkerijmuesli essentiële sporenelementen voor een gezonde ontwikkeling van het veulen: kopertekort wordt bijv. met het ontstaan van OC(D) in verband gebracht; organisch selenium verhoogd de vitaliteit en weerstand.

Bèta-caroteen zorgt voor een betere vruchtbaarheid, vooral bij het dekken in de winter en het makkelijker afdrijven van de placenta. De vitaminen,  sporenelementen en essentiële aminozuren, voldoen aan de behoefte van dekhengsten, waardoor de hoeveelheid en kwaliteit van het sperma verbeterd.

Fokmerries in de laatste maanden van de dracht (vanaf de 8e maand) en tijdens lactatie, krijgen te weinig voedingsstoffen binnen als ze op een rantsoen staan van alleen haver en hooi/gras. De merrie krijgt dan onvoldoende essentiële aminozuren zoals leucine en lycine of sporenelementen zoals koper, zink en selenium binnen.

De licht verteerbare, hydrothermisch ontsloten mueslivlokken en olie rijk aan Omega 3 vetzuren in Fokkerijmuesli zorgen voor de hoge energie-inhoud die de fokmerrie nodig heeft. Naast pure, tot 100% opneembare L-lysine, bevat Fokkerijmuesli nog andere eiwitcomponenten van hoge kwaliteit (soja, biergist), met hoge gehaltes aan leucine, methionine en andere essentiële aminozuren die noodzakelijk zijn voor de groei van het veulen in de baarmoeder en voor de productie van de melkproteïnes. De juiste hoeveelheden calcium, fosfor, koper, zink en mangaan zorgen voor een gezonde ontwikkeling van de botten en de gewrichten van het veulen. Organische selenium (seleniumgist) verbetert de vitaliteit en het afweersysteem van het ongeboren veulen en later ook van de kwaliteit van de merriemelk.

Samen met vitamine E en bèta-caroteen verbetert seleniumgist ook de afdrijving van de placenta en vervolg-vruchtbaarheid. Ook de colostrumkwaliteit wordt door de aangepaste gehaltes aan zink, bèta-caroteen, vitamine A en E positief beïnvloed.

Marstall tip:  Fokmerries die lastig drachtig worden of in de winter gedekt worden vanaf ca. 4 weken voor het dekken tot de 3e week van de dracht Fokkerijmuesli voeren vanwege de hogere bètacaroteen en aminozuurgehaltes.
Ook voor dekhengsten voorziet Fokkerijmuesli in de benodigde energie, eiwitten, mineralen, vitaminen en sporenelementen. De essentiële aminozuren zoals lysine, methionine en cystine, alsook selenium, bètacaroteen, vitamine A en E verbeteren de spermakwaliteit en kwantiteit. Daarnaast zorgt Fokkerijmuesli voor een mooie uitstraling en goede conditie en zorgt het voor een evenwichtig temperament.


 

INFOCENTER:
In het bijzonder bij vroege dekkingen, als er nog geen weidegang mogelijk is, is het belangrijk de fokmerrie ter voorbereiding extra bètacaroteen en hoogwaardige eiwitten (essentiële aminozuren) te geven. De dragende merrie heeft daarna tot het einde van de 7e maand van de dracht geen verhoogde voedingsbehoefte, een voeding aangepast aan het werk is voldoende.
Vanaf de 8e maand van de dracht, groeit het veulen inde baarmoeder hard. De conditie en het voer van de fokmerrie hebben nu grote invloed op de ontwikkeling van het veulen! De sterk groeiende foetus heeft bijvoorbeeld al in de baarmoeder hoge gehaltes aan essentiële aminozuren nodig. Ook voldoende selenium is belangrijk voor een goede start van het veulen evenals koper. Aangezien merriemelk relatief arm is aan koper, legt het veulen tegen het einde van de dracht namelijk een koperreserve in zijn lever aan, waar hij als jonggeborene op kan teren. Koper is bij jonge dieren maatgevend voor een gezonde kraakbeenrijping. Na de geboorte is de lactatieperiode voor de merrie absolute topsport. Nieuwe wetenschappelijke inzichten geven aan dat de lactatie vanaf de helft van de eerste tot aan het einde van de tweede lactatiemaand op haar hoogtepunt is. Nieuw is ook het inzicht dat merriemelk duidelijk rijk is aan het essentiële aminozuur leucine (initiator van de groei van het veulen) en vitamine C. Voldoende energie, aminozuren (o.a. leucine en lysine), mineralen, vitaminen en sporenelementen zijn daarom cruciaal voor een goede melkproductie (zowel qua hoeveelheid als qua inhoudstoffen) en voorkomt tegelijk dat de merrie te mager wordt en/of dat de veulenhengstigheid later dan normaal optreedt.

Contact

www.trelafourage.nl

tanjatrela@hotmail.com

Boskwei 27
ZWAAGWESTEINDE
9271 HE

06-12773214

Doorzoek de website

© 2012 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode